Avbytare: Denis Malovic, Carl Odell, Filip Persson, Felix Harletun och Joel Gustafsson.

Mirza Dubicanac ut - Filip Persson in 59 min
Vasko Mitrovic ut - Felix Harletun in 69 min
Oliver Wilson ut - Vasko Mitrovic in 80 min

MATCHKOMMENTARER
Oavgjort igen den här gången mot FK Balkan. ÖT Smygehuk är fortsatt obesegrade i årets division 4 och i och med det oavgjorda resultatet har vi nu spelat 20 raka seriematcher utan förlust. Men det oavgjorda resultatet mot Balkan och en vunnen poäng känns snarare som två förlorade poäng. ÖT gjorde två ändringar i startelvan sedan senast där Mirza Dubicanac tog plats som mittback och Ernad Crnojevic startade som vänsterback i Emir Rozajac och Patrik Lippes frånvaro.
Det var Balkan som började matchen bäst där man har mer bollinnehav än vi. I den 11:e minuten räddar Philip Borgström ett friläge och får ut bollen till hörna. I den 20:e minuten slår Balkan en hörna på första stolpen där en spelare ostört får nicka över. I den 21:a minuten byts Gustav Lindquist ut med sprucket ögonbryn och in kommer Denis Malovic. I den 22:a minuten byts André Andersson ut med ryggbesvär och in kommer Carl Odell. Carl kommer in som ytter medan Jonathan Bergeling flyttas ned som högerback. I den 23:e minuten kommer Oliver Wilson fram fint på högerkanten och spelar in bollen framför mål till Vasko Mitrovic som får på en dålig träff på skottet men bollen rullar ändå sakta sakta över mållinjen till ledning 0-1. Detta var Vaskos 4:e seriemål i år. I den 42:a minuten kommer ÖT 3 mot 2 men Vasko Mitrovic får bollen för långt ifrån sig och Balkan kan bryta. Första halvlek slutar med en 0-1 ledning där vi haft 4 bra kontringslägen där vi kommit 3 mot 2, 4 mot 3 men inte lyckats göra fler mål.
I den 51:a minuten gör Philip Borgström en fin räddning när han räddar ett friläge. I den 55:e minuten kontrar ÖT där Johan Hellström får bollen på mittplan och slår bollen på djupet mot Vasko Mitrovic som bryter in i straffområdet från högerkanten och Vasko skjuter och bollen touchar försvararen och går i en perfekt båge över målvakten in i mål till 0-2. Detta var Vaskos 5:e seriemål i år. I den 59:e minuten går Mirza Dubicanac ut med en bristning i låret och in kommer Filip Persson. ÖT har ytterliggare några fina kontringslägen där vi anfaller med mer folk än Balkan försvarar men inga fler mål. I den 69:e minuten går Vasko Mitrovic ut och in kommer Felix Harletun. I den 70:e minuten driver en Balkanförsvarare fram med bollen och han drar iväg en projektil från 25 meter som smiter in bakom Philip Borgström intill den vänstra stolpen till 1-2. I den 73:e minuten slår Balkan in en boll i vårt straffområde och en anfallare med ryggen mot mål tillåts vända upp och skjuta ett skott som studsar in i mål till 2-2. I den 80:e minuten går Oliver Wilson ut och in kommer Vasko Mitrovic. I den 84:e minuten har ÖT en fin omställning igen där Felix Harletun hittar Johan Hellström i straffområdet och Johan försöker runda den utrusande målvakten som lyckas rädda. I den 92:a minuten kontrar ÖT igen där Felix Harletun spelar till Thom Nilsson som hittar vidare till Johan Hellström i bra läge där Johan skott går tätt utanför. Matchen slutar 2-2 och fjärde oavgjorda på fem försök. Vi tappar en ledning för tredje matchen i följd. Med alla omställningslägen vi hade under matchen borde vi gjort ett par mål till, Oroväckande med skadorna som börjar bli många nu. Nu tar vi nya tag till nästa helg.
I nästa match väntar KSF Kosova på lördagen den 14:e maj klockan 14:00 på Smygehamns IP.